Winterberging


Vlakbij de jachthaven is een groot haventerrein waarop 3 loodsen staan. Twee van elk 1600 men 1 van 1800 m. Deze loodsen worden gebruikt voor de winterberging van de boten. Rond deze loodsen ligt een geasfalteerd terrein (7500 m2) waarop boten buiten gestald kunnen worden.

De boten worden voor de winterberging uit het water gehaald met een traktor met daarachter een hydraulische kar.  Wij kunnen met onze tractor en nieuwe botenkar boten tot 20 ton uit het water halen.

De masten van de zeiljachten worden m.b.v. een mastenkraan eraf gehaald. De masten worden in een mastenrek op het buitenterrein opgeborgen, of indien mogelijk op de boot gelaten.

De boten in de loodsen worden afgedekt met folie om ze extra te beschermen. Voor de stalling hebben wij een speciaal reglement. Het stallingsreglement kunt U hier downloaden.

Het winterseizoen duurt tot 1 april. Tegen die tijd zijn er ook altijd weer boten klaar om te water te gaan. In de zomerperiode wordt het buitenterrein gebruikt om de auto's van de ligplaatshouders en bezoekers te stallen. Dit kan buiten, maar ook in één van de loodsen. Dit laatste is vooral interessant als men voor langere tijd op reis gaat.